welkom bij

Monné – Oosterhout
ZORG

Fysiotherapie | Monné Oosterhout

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Patiënten met dit soort klachten worden, middels verschillende therapeutische en/of preventieve interventies geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Behandelingen

Shockwave therapie is een moderne en zeer doeltreffende behandelmethode. De term “shockwave” verwijst naar mechanische schokgolfpulsen die als een golf uitdeinen in een medium (water, lucht of een vaste stof). Het gaat om hoorbare energetische geluidsgolven. Ze komen voor in de atmosfeer bij explosieve gebeurtenissen, zoals aardbevingen, of als vliegtuigen door de geluidsbarrière breken. In een fractie stijgt de druk aan het golffront en bereikt onmiddellijk hoge waarden. In de moderne pijntherapie worden de helende eigenschappen van deze shockwave therapie aangewend voor de behandeling van pijnlijke zones.

Ergotherapie in Oosterhout

Middels ergotherapie helpt Monné mensen in Oosterhout met beperkingen of problemen in hun dagelijks functioneren om weer zo zelfstandig mogelijk de dag door te komen. De activiteiten die problemen opleveren worden zo praktisch mogelijk aangepakt. Het kan hierbij gaan om opstaan, douchen of aankleden, maar ook om (huishoudelijk) werk, school of hobby’s.