Monné Oosterhout

Diabetes

Diabetes | Altijd in de buurt in Oosterhout

Mensen met diabetes kunnen moeite hebben hun bloedglucosewaarde op peil te houden. Vaak is er angst om een hypo te krijgen bij inspanning. Toch is bewegen bij diabetes heel erg belangrijk en een belangrijk middel om de bloedsuiker laag te houden. Soms kan een betere leefstijl, een combinatie van goede voeding en geregeld bewegen voorkomen dat iemand insuline moet gaan gebruiken.

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.

Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 is er een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. Naast bewegen in groepsvorm is er ook aandacht voor het individu en wordt er kennis gedeeld over diabetes.

Wat levert het beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl: controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, verbeterde conditie en verantwoord

contact opnemen